onsdag 31 oktober 2012

Te-automat

Nu är det onsdag igen och min, Marie/Malateztas, tur att blogga.

Den här gången har jag gjort en te-automat som jag skurit ut med min Silhouette Cameo.
Har du också en Cameo hittar du mallen HÄR.
Till basen har jag använt ett vitt cardstock med lite struktur. Mönsterpappret kommer jag tyvärr inte ihåg tillverkaren på. :-(




Sköt om er och pyssla lugnt!



måndag 29 oktober 2012

Minialbum - Life is great

Hej! Måndag och ny vecka, hoppas ni haft en trevlig helg. Idag ska jag, Marit visa er ett minialbum som jag gjort. Jag skar till papper från Fancy Pants serie The Good Life i storleken 11*8cm, till varje sida så satte jag ihop två papper eftersom dessa papper inte var dubbelsidiga.


Till framsidan så valde jag att använda ett overlay papper som bas. Jag skar ut 
texten med min Silhouette Cameo, likaså tabsen som jag fäste på sidorna.


Jag älskar att använda min symaskin på mina alster, tycker det blir en sådan 
snygg effekt. Stickersen plockade jag från Crate Papers serie Story Teller.


söndag 28 oktober 2012

Halloween - minialbum


Hej!

Idag är det söndag om min, Mia/Pysselmias tur att blogga.
Hoppas ni har en bra helg! Så här i Halloweentider vill jag visa ett minialbum jag har gjort just med det temat. Vi brukar alltid ha ett Halloweenkalas tillsammans med kusinerna där vi serverar allt möjligt "läskigt" såsom häxfingrar, gröna spagettimaskar, spökdricka... Alla klär ut sig och vi tänder en massa ljus. Så kul! Det blir ju en hel kort en sådan kväll och det är kul att samla dem i ett passande album. Så - här kommer en massa bilder på årets album, hoppas ni orkar titta till slutet :)

Framsidan - ostduk som jag svärtat med Tim Holtz distresser.
Kolla in de coola fladdermössen i övre och undre kanten :)
En massa härliga tags!






Ha en fortsatt härlig helg!

Mia









lördag 27 oktober 2012

Gate foldalbum

Att göra minialbum är vansinnigt kul, men jag vet inte alltid vad jag ska ha i dem. Så idag blev det helt enkelt ett tomt album att fylla någon annan gång. Jag har gjort en variant av album som kallas för gate fold. Dock finns det många varianter av detta album, men googla på det så hittar ni många olika beskrivningar.
Jag har utgått från Winter Memories, ett designerblock från Panduro och lagt till lite pappersspill. Viker man ut framsidan ser det ut så här:
Och sen är det bara att fortsätta vika ut alla flikar tills det ser ut ungefär så här:
Mitt album är ju helt tomt ännu, men ni ser nog att jag har gott om ytor för foton, text eller annat jag vill ha med. De allra flesta av smålapparna är ju lösa så att man kan ta bort, eller flytta runt efter behov. Helt vanliga gem är utmärkta att använda då. Men just gem använder jag ofta även för permanenta lösningar, men då ofta med en tejpbit eller limklutt som komplement. Gem är en snygg favorit för mig helt enkelt.
Fickor som man kan stoppa ner tags och annat i är också bra i minialbum. Det ger variation mellan sidorna och dynamik i albumen.
Jag funderade ett tag på om jag skulle chalka kanterna eller använda mig av gesso eller akrylfärg för ett mjukare intryck, men valde till slut att låta bli. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilket som skulle vara snyggast, men så här i efterhand är jag nog nöjd med att jag lät bli eftersom jag ju inte bestämt hur albumet så småningom ska fyllas med ett innehåll.

Slutligen vill jag visa albumet i sin helhet, så ni får en uppfattning om vilken typ av album jag har gjort. Jag tycker att det var ett ganska lättgjort, men roligt album att göra. Nu när jag har grepp om hur man kan göra det är jag sugen på att göra fler, med annat format än detta (lite mindre än 6x6 tum i hopfällt läge) och i andra färger.

Är det någon som har ett bra förslag på vad jag ska fylla mitt album med?

Ha det fint i höstkylan hälsar Anki

fredag 26 oktober 2012

Bok-box

Hej,

Nu är det fredag igen och helgen närmar sig. Det innebär att det är min, Johanna/Scrapkubens tur att inspirera er.

Jag har gjort en låda som ser ut som en bok, skulle man nog närmast kunna säga. Jag vet faktiskt inte vad den heter, då jag fått lära mig den på en kurs jag gick på Pema.cc för många år sedan.

Man utgår från flera kartongdelar som man sammanfogar med hela papperssidor. Jag inser att min förklaring låter helt förvirrande, så jag får se till att göra en tutorial till er framöver! Har ju lovat att göra en sådan låda till tösen, så idag får ni hålla tillgodo med bilder på det färdiga resultatet och se fram emot en tutorial inom en snar framtid!


Boxen framifrån

Boxen snett framifrån. Bandet stänger boxen.

Boxens insida.

Ytterligare en bild på insidan, här syns lådans djup lite bättre.

Baksidan på den öppna boxen.

Denna box är perfekt till förvaring eller som presentförpackning. Rolig att göra och relativt enkel när man kommit på tekniken. Och den är rejäl och stabil.

Hoppas ni nu tar lite inspiration med er in i helgen och glöm inte ställa om klockan natten till söndag!

Kram Johanna/Scrapkuben

onsdag 24 oktober 2012

Mobilhållare


Hej,
Onsdagar är det jag, Marie/Malatezta, som ska visa något som jag hoppas inspirerar er.

Satt på jobbet i veckan och hade en konversation med min man via Skype på mobilen. Då väcktes ett behov av att ha en snygg mobilhållare på skrivbordet. Därför kommer jag idag att visa er hur den blev.

Idéen till denna mobilhållare fick jag från ett inlägg hos Scrapparazzi. Med den mobilhållaren i åtanke gjorde jag min egen variant av den.

Stommen till hållaren är en tom pappersrulle som jag klippt till i önskad utseende och lutning.
När jag var klar med stommen klädde jag den med svart papper. Det gjorde jag för att min första tanke var att bara använda lite washitape från Tim Holts som dekoration, och jag ville inte att rullen skulle synas igenom. Men när jag väl började tejpa kunde jag inte sluta och till slut var hela hållaren täckt med flera lager tape. :-)
För att jag ska kunna använda hållaren utan att den ska ta skada har jag lackat den med decoupagelack.

Nyfikna på resultatet? Här kommer en serie bilder.

Mobilhållaren framifrån.

Lite mer från sidan
Bakifrån


Nu har jag en snygg mobilhållare att ha på skrivbordet på jobbet och jag kan enklare se om jag får meddelanden utan att behöva leta efter mobilen.

Hoppas ni gillar den och lämna gärna en kommentar och visa hur era blir.

Sköt om er!

Kram Marie

måndag 22 oktober 2012

Cupcakebox

Hej på er! Hoppas allt är bra med er, idag är det jag, Marit som ska inspirera er och jag tänkte visa er en cupcakebox som jag skar ut med min Silhouette Cameo. Om du inte har en Cameo men vill gärna göra en cupcakebox så hittade jag en enkel tutorial på en liknande box här. Jag tycker dem här boxarna är super söta och en trevlig liten ge bort present. Låt er inspireras.


Jag la till en liten detalj på min box genom att skära ut en ruta på fronten och fäste OH-plast på insidan. 


Spindelnätet och den veckade blomman skar jag också ut i min Silhouette Cameo.



                                                           

söndag 21 oktober 2012

Presentation Mia - Pysselmia / mih-mih

Hej!

Sist ut i gänget så är det min tur att presentera mig! Mitt namn är Maria, men jag kallas för mih-mih på olika forum eller Pysselmia som även min egen blogg heter. Jag kommer att blogga här på söndagar.


Jag bor på Västkusten med min man och våra tre barn. Vi bor vid havet och här finner jag en massa inspiration. På min lilla gata bor det tre stycken scrappare (!!!) och vi träffas en gång i månaden och pysslar och scrappar tillsammans med en massa andra goa´tjejer från Orust! Som så många andra scrappande småbarnsmammor så försöker jag även få några minuter mellan pannkaksstekning och handbollsträningar för att hinna limma fast en blomma eller ett foto på någon LO eller alter som ligger och väntar...
Jag har scrappat i många år och det är en hobby som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Jag kan sitta i timmar på kvällarna och kika runt i olika bloggar och se allt fint som görs i stugorna - det finns otroligt många duktiga scrappare!
Min stil varierar nog väldigt mycket, men den brukar falla tillbaka på det romantiska med en massa blommor och spets. Jag försöker att inte hålla mig till en och samma stil då jag tycker variation är kul. Oftast så har jag en tanke men det slutar oftast att det ser ut på något helt annat sätt :)
Mina "tre-saker-jag-inte-kan-vara-utan" är utan tvekan chalk i någon form, gluedots och min TH sax.

Det ska bli fantastiskt kul att få vara med och inspirera er i den här bloggen! Det känns också underbart att få vara med i det här härliga gänget med DT-kompisar, ni är otroligt duktiga tycker jag!

Vill ni besöka min blogg så finns den här.

Tänkte visa en marmeladburk som fick sig en liten uppiffning :)




Ha en fortsatt skön söndag!

Mia

lördag 20 oktober 2012

Presentation Anki

Hej på er! Anki heter jag och det är också under det namnet man känner igen mig i scrap- och pysselvärlden. Jag är en fyrtioårig nyfiken och kreativ trebarnsmamma, fru och svensklärare som bor strax utanför Falun i vackra Dalarna.

Jag har pysslat med färg och form på olika sätt i hela mitt liv och de senaste fem åren mest i papper. Inredning är också något jag är road av. Vi har ett stort hus som sakta men säkert håller på att förvandlas till vår plats på jorden, med betoning på sakta, eftersom både jag och min man känner att vi borde njuta av att en sak blir klar innan vi ägnar oss åt nästa. Jag älskar att vara sakletare på loppisar och drar mig inte för att ta fram färgburken och penseln om det skulle krävas. Gränsen mellan alteredprojekt och DIY-projekt är ju inte alltid tydlig, så ni får väl hojta om jag kommer för långt ifrån alteredområdet. Galnaste projektet hittills var nog när jag bestämde mig för att göra om en nålfiltad furutrapp i ett sjuttiotalsradhus till en blå mosaiktrapp med olika mönster på varje steg. Men ack vad fint det blev. Samma hus fick också en fin kombinerad sänggavel och garderobsvägg i knallturkost under ett snedtak. När det kommer till papper är jag dock mer försiktig. Mina alteredprojekt är oftast sådant jag kan använda, till exempel askar, burkar och lådor av olika slag och en och annan presentpåse. Dock kan ju dessa projekt varieras i oändlighet. Något annat jag älskar att altra är böcker och minialbum och jag ser fram emot att göra fler här. Det skrivna ordet är också ett stort intresse. Jag älskar att läsa och skriva. Sammantaget kan man nog säga att ett av mina största bekymmer i livet är att det finns för få timmar på dygnet för att göra allt jag vill.

Jag har funderat på det där med favoritsaker och kommer fram till att det är basverktygen som är viktigast för mig; pennor, sax, skärmaskin, falsben och dies. Bra lim och dubbelhäftande tejp från Biltema är också oumbärligt. När det kommer till att vika askar är jag också väldigt förtjust i min Top Score Multiboard. Vad gäller papper så har jag inga självklara favoriter eftersom det finns så mycket fint, men Prima är ett märke som jag ofta kommit tillbaka till.

Idag vill jag visa er ett par enkla presentpåsar jag gjort av notpapper och tårtpapper, på dessa har jag sätt handgjorda tags jag gjort vid ett annat tillfälle. Effekterna har jag gjort med distresser och bakgrundsstämplar från You Do.
Påsarna vek jag snabbt ihop med förpackningar med solhavre och röda linser som bra stommar att vika runt och utseendet kan ju varieras i det oändliga med tex tags eller dekorationer i olika färger. Man tänker sig att man ska slå in ett paket, men viker bara in ena änden och tar sedan ut sin stomme och får en färdig påse.  Kanske byter jag till tags i en annan färg när jag väl använder dem. Ett tips är att ha lagom tjocka papper när man viker påsar. Notpapper fungerar bra, liksom cardstock och mönsterpapper, men när jag testade att använda tidningspapper tyckte jag att det blev lite för tunt och sladdrigt.

Ösregnet utanför fönstret inbjuder till pyssel ikväll så nu är det dags för mig att börja fundera på nästa lördags alster. Vi ses då!

Anki

fredag 19 oktober 2012

Presentation Johanna / Scrapkuben

Hej på er!
Idag är det fredag och min tur att presentera mig för er läsare.



Johanna - En glad tjej med gotländska rötter, bosatt i skånska Arlöv med min man & bonusdotter.
Jag har ända sen jag var liten hållit på att skriva dagböcker med reseskildringar, foton, kvitton och urklipp från broschyrer. Men scrapbooking i dagens form introducerades jag av svärmor för dryga 6 år sedan och gissa om jag blev fast! I början gjorde jag bara LO's, i form av årliga fotoalbum. Idag gör jag LO's, kort, altrar. Mina fotoalbum hänger fortfarande med, men jag gör allt oftare tavlor, olika altrade projekt och minialbum börjar allt mer locka mig.

Min scrapstil är svår att sätta fingret på.  Jag gör oftast mina alster utifrån humör! Ibland är det mer vintage-stil, ibland är det färgglatt och enkelt. Däremot blir det i stort sätt aldrig alster i ljusa pasteller.
Mina 3 favoritredskap just nu är min pincett, min precisionsax och dubbelhäftande tejp!

Just nu har jag fastnat mycket för mina distresser och de har blivit många fler de senaste tiden. Även spets har fastnat i mitt hjärta och är med på många alster numera.

Jag har precis övergått till att blogga via blogger och då hittar ni mig på: scrapkuben.blogspot.se
Min gamla blogg finner ni dock på följande adress: scrapkuben.bloggplatsen.se

Nedan finner ni bild på de kuber jag gjort som även syns i min personliga blogg-header:




Välkommen med på vår färd i denna blogg!

onsdag 17 oktober 2012

Presentation Marie alias Malatezta


Hej, då var det dags för mig att presentera mig.

Mitt namn är Marie och jag är en gift fyrbarnsmamma på 35 år. Jag bor tillsammans med min man Johan och våra fyra söner i Älvsjö, ett stenkast från Stockholms mässan.
Jag började scrappa 2005 då jag fick lite material från min svägerska och jag blev fast direkt. I början gjorde jag bara LO:s. Därefter gick jag över till att göra lite kort och nu föredrar jag alter. Helst gör jag mina askar själv, men den stora favoriten är att göra projekt i 3D. De stora favoriterna just nu är korsetter och barnvagnar, men ni kommer garanterat att få se andra saker också.

Jag har svårt att säga vilken stil jag har. Oftast gör jag saker som jag tänker ge bort och då gör jag sakerna så de passar mottagaren.

Tre saker som jag inte skulle kunna vara utan är nog min sax, min limpistol och en stor hög med papper.
För närvarande har jag ingen favorit bland alla som gör alter, men som stämpeltillverkare är det just nu Vilda Stamps. Skulle lätt kunna köpa större delen av deras sortiment om jag fick möjligheten.

Vill ni titta in hos mig så hittar ni min blogg på http://malateztasblog.blogspot.se/

Tänkte visa några bilder på mitt senaste alter som är en lila axelbandslös korsett med svart spets.
Pappret kommer från Bo Bunnys och spetsen är köpt i en tygaffär i Stockholm.



Sköt om er och jag hoppas att vi ses här fler onsdagar!

Kram Marie

måndag 15 oktober 2012

Premiär

Idag är det premiär för be inspired and be creative whit us. Tanken med den här bloggen är att vi i teamet ska inspirera er till att bli kreativa genom det vi skapar. Scrapbooking är en bred hobby och vi kommer fokusera på området altrat, är du en person som gillar att göra minialbum, olika vikningar så har du kommit helt rätt. Eller så är du nyfiken på området, vill lära dig mer och bli inspirerad till att prova. Den här veckan kommer vi i teamet presentera oss så ni får lära känna oss lite bättre. Vi är ett härligt team med fem skapande kvinnor och först ut är jag Marit. Det är jag som ligger bakom idén med den här bloggen, jag tycker att det saknas en sådana här plats för oss som skapar inom området altrat. Tack vare dem andra i teamet så vart idén verklighet.




Marit heter jag är 29 år och bosatt i Falun, Dalarna. Jag är en kreativ, omtänksam och glad person med ett stort intresse för scrapbooking och inredning. Jag började med den här underbara hobbyn, scrapbooking 2008. Har i många år skapat layouter och kort, men har mer gått över till att göra minialbum. Jag använder min Silhouette Cameo flitigt till att skapa olika typer av askar, påsar med mera. Jag skulle beskriva min scrapstil som enkel, ren och färgglad, less is more helt enkelt. Alla har ju sina favorit saker som dem inte klarar sig utan när dem skapar, jag skulle säga att mina tre är min Tim Holtz sax, paper trimmer och pincett. Nedan ser ni ett minialbum jag gjort, besök gärna min blogg.